Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензійні умови по авіаперевезеннях видадуть в новій редакції

2 березня 2010, 09:45
356
0
Реклама

Минтранссвязи планує ввести нові ліцензійні умови на проведення господарської діяльності за поданням послуг по перевезенню пасажирів, вантажів повітряним транспортом. Проект відповідного наказу опублікований на офіційному сайті Міністерства.

В цілому говорити про істотні зміни в Ліцензійних умовах не доводиться. Нова редакція документу потрібна, передусім, для приведення діючих Ліцензійних умов у відповідність із законодавством України. Так, зокрема, існуюча редакція Ліцензійних умов посилається на застарілі нормативно-правові акти (наприклад, на Правила сертифікації эксплуатантов, затверджені наказом Мінтранс від 26.05.1998 № 204тоді як наказом Госавиаслужбы від 20.09.2005 № 684 були затверджені нові Правила). Крім того, постановою КМУ від 02.11.2006 № 1526 була створена Державна авіаційна адміністрація, як орган ліцензування. Норми ж існуючої редакції Ліцензійних умов закріплюють, що реалізацію державної політики у сфері ліцензування авіаперевезень здійснює Госкопредпринимательства, що є спеціально уповноваженим органом з питань ліцензування, і Мінтранс України, через Держдепартамент авіаційного транспорту як орган ліцензування.

Таким чином, норми діючих Ліцензійних умов застаріли відносно регуляторних актів, діючих в цій сфері, у зв'язку з чим і була розроблена нова редакція.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини