Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронно-цифровий підпис може використовуватися в зовнішньоекономічних контрактах

16 березня 2010, 09:00
1112
0
Реклама

Держкомпідприємництва у своєму листі № 15803/0/2-09 роз'яснив питання застосування електронно-цифрового підпису при укладенні зовнішньоекономічних контрактів.

На думку Комітету, це питання регулюється загальними нормами, що регламентують питання форми укладення зовнішньоекономічних договорів - абзацом 2 частини 2 ст. 6 Закону "Про зовнішньоекономічну діяльність"що передбачає просту письмову форму такого договору. А також частями 1-3 ст. 207 ГК Українищо встановлюють, що простою письмовою формою є вираження волі сторін за допомогою засобів електронного зв'язкуі що при здійсненні угод може бути використаний електронно-цифровий підпис.

Тому, Держкомпідприємництва вважає за можливе укладення зовнішньоекономічного контракту з використанням електронно-цифрового підпису за наявності письмової угоди про це сторін (як вимагає ГК України)у якому повинні міститися зразки таких підписів.

Комітет також повідомляє, що для посвідчення відповідності копії документу оригіналу згідно абзацу 5 ст. 5 Закону України "Про електронний цифровий підпис" на електронний документ накладається ще один електронний підпис, спеціально для цього призначена.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини