Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Принцип мовчазної згоди з подачі Держкомпідприємництва практично втратив сенс

13 березня 2010, 09:00
1425
1
Реклама

Держкомпідприємництва роз'яснив у своєму листі № 2554 від 2 березня 2010 року окремі моменти застосування принципу мовчазної згодизакладеного в Законі України "Про внесення змін до деяких законів України відносно спрощення умов ведення бізнесу в Україні".

Суть цього принципу полягає в можливості суб'єкта господарювання приступити до здійснення господарської діяльності без отримання документу дозвільного характеру, якщо прохання про видачу такого документу було здійснене належним способом, проте документ не був виданий і не було відмовлено в його видачі.

Проте цей принцип не звільняє дозвільні органи від обов'язку видачі дозвільного документу або про відмову у видачі. У зв'язку з цим копія опису прийнятих (для винесення ухвали про видачу дозволу) документів з відміткою про дату їх прийняття, на думку Держкомпідприємництва, не є ідентичною документу дозвільного характеру. Як наслідок, вона не може бути використана для отримання наступного документу дозвільного характерупередбаченого дозвільною процедурою.

Такий підхід Держкомпідприємництва практично зводить нанівець дія принципу мовчазної згоди, оскільки немає сенсу в здійсненні декількох кроків для початку підприємницької діяльності, щоб потім "спіткнутися" на отриманні чергового дозволу, без якого нормальне ведення господарської діяльності стає неможливим. Від органів виконавчої влади, що безпосередньо видають дозвільні документи, тим більше не варто чекати іншого, відмінного від висловленого Комітетом підходу до цієї проблеми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини