Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок перерахування внесків до фондів соціального страхування буде уточнений

1 березня 2010, 14:16
2617
0
Реклама

Законопроект про внесення змін до спеціальних законів про соціальне страхування, визначального порядку перерахування внесків до фондів соціального страхування, зареєстрований у Верховній Раді під № 6116. Законопроектом передбачено внесення змін до Законів "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" і "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності і витратами, обумовленими народженням і похованням".

Вказані закони пропонується доповнити нормою про те, що установи банків можуть приймати від страховиків документи на отримання (перерахування) коштів для виплат заробітної плати (доходу), на які нараховуються відповідні страхові внески, а також здійснювати видачу вказаних засобів, тільки за умови одночасної подачі страховиком документів про перерахуванні коштів страхових внесків чи документів, що підтверджують фактичну сплату цих сум. У разі невиконання цієї вимоги банки зобов'язані перерахувати до відповідного фонду соцстраху суму несплачених страхових внесків (до речі, схоже положення міститься і в нині чинній редакції законів). У разі несвоєчасного зарахування або перерахування на рахунки фонду соціального страхування засобів з вини установ банків, вони сплачують пеню у розмірі 0,1 % від вказаної суми за кожен день прострочення, яке не може перевищувати 10 % від вказаних сум.

Слід зазначити, що аналогічні норми вже передбачені законами про державне пенсійне страхування і страхуванні від нещасного випадку і професійного захворювання. В той же час за станом на 01.10.2009 недоїмка і сума боргу по штрафних санкціях і пені по фондах соцстраху складала майже 680 млн гривен.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини