Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Антимонопольний комітет і Нацкомсвязи встановлять спільний контроль над рекламою мобільних операторів

9 лютого 2010, 17:58
322
0
Реклама

Антимонопольний комітет і Національна комісія з питань зв'язку України домовилися про створення спільного робочого гурту, який займатиметься питаннями оманливої реклами у сфері телекомунікацій, а точніше, оманливою рекламою мобільних операторів.

"Ми жорстко контролюватимемо рекламу мобільних операторів, щоб вона відповідала реаліям послуг, щоб споживачі були чітко і повноцінно обізнані про те, що коштує за рекламною інформацією мобільних операторів. Оманлива реклама повинна зникнути, і у нас є достатній інструментарій для вирішення цього питання"- так прокоментував і. о. голови Антимонопольного комітету Олександр Мельниченко створення цього робочого гурту.

Слід зазначити, що чинне законодавство України не містить поняття оманливої реклами. Мабуть, йдеться про недобросовісну рекламу, під якою, згідно ст. 1 Закону "Про рекламу"розуміють рекламу, яка вводить або може ввести в оману споживачів, заподіяти збиток особам, державі або суспільству внаслідок неточності, недостовірності, двозначності, перебільшення, замовчання, порушення вимог про час, місце і спосіб поширення. А згідно статтям 10 і 26 цього ЗаконуАнтимонопольний комітет віднесений до органів державної влади, які можуть визнати рекламу недобросовісною (до речі, про Нацкомсвязи в Законі "Про рекламу" немає ні слова). В усякому разі, будь-яке рішення Антимонопольного комітету можна буде оскаржити в суді.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини