Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мережу державних аптек відкриють у відділеннях Укрпошти

Реклама

Уряд прийняло рішення про відкриття мережі державних аптек у відділеннях поштового зв'язку держпідприємства "Укрпошта". У зв'язку з цим очікується не лише посилення конкуренції на аптечному ринку, але і внесення змін в Ліцензійні умови здійснення господарської діяльності по виробництву, оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами (далі - Ліцензійні умови).

Так, Держінспекції по контролю за якістю лікарських засобів, Держкомпідприємництва і Минтранссвязи доручено для створення і забезпечення функціонування мережі аптечних закладів Укрпошти внести до 25 лютого 2010 року зміни в Ліцензійні умови, передбачивши в них умови розташування аптечних закладів у відділеннях поштового зв'язку. До цієї ж дати мають бути подані пропозиції про внесення змін до Правила торгівлі лікарськими засобами в аптечних закладах. Закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для безперебійного функціонування аптечних закладів Укрпошти, дозволено проводити за процедурою закупівлі у одного учасника за узгодженням з Мінекономіки.

Ідею створення державної мережі аптек Кабмін почав виношувати відразу після початку епідемії "свинячого грипу". На думку глави уряду, такі аптеки створять гідну конкуренцію приватним аптекам і дозволять демонополізувати внутрішній ринок торгівлі медпрепаратам.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини