Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг захистить засоби вкладників кредитних спілок

5 лютого 2010, 09:40
418
0
Реклама

Госфинуслуг розробила комплекс заходів, які, на її думку, здатні захистити засоби вкладників кредитних спілок. Відповідний проект розпорядження "Про заходи по захисту інтересів вкладників кредитних спілок", яке припускає створення системи рефінансування проблемних КС через ВАТ "Ощадбанк" був обнародуваний на офіційному сайті відомства.

Зокрема, проектом пропонується направити 500 млн гривен у Ощадбанк з метою рефінансування кредитних спілок. Серед іншого проектом також пропонується створити фонд гарантування вкладів членів КС у розмірі 1,5 млрд гривен (на сьогодні депозити фізичних осіб - членів союзів нічим не гарантуються) і запретить вкладникам розривати депозитні договориув'язнені з КС, у односторонньому порядку. З цією метою пропонується підкоригувати норми ГК. І, нарешті, останнє. Госфинуслуг пропонує ввести зміни Закон "Про кредитні спілки"ввівши кількісне обмеження для членів союзу до 5 тис. чоловік і вилучивши норму про те, що КС має всеукраїнський статус.

Як полегшити свою долю і навіть утриматися на плаву кредитним спілкам - раніше підказала Госфинуслуг у Методичних рекомендаціях кредитним спілкам відносно можливих дій і заходів по забезпеченню виходу із скрутного фінансового становища. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Як утриматися на плаву кредитним спілкам - підказки від Госфинуслуг ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини