Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новиков просить не рахувати подарунки від "близьких осіб" корупційним діянням

23 лютого 2010, 09:40
474
0
Реклама

Збільшити офіційно дозволену межу вартості подарунка, який можуть отримати чиновники в ході офіційних заходів, і зняти дворічні обмеження, пов'язані з отриманням матеріальних благ для чиновників, які звільнили займаний пост, пропонує народний депутат Олег Новиков (фракція НУ-НС) у проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 6095.

Не встиг Закон "Про принципи попередження і протидії корупції" набути чинності, як народні депутати почали вносити в нього свої поправки. Цього разу народний депутат Олег Новиков запропонував підвищити офіційно дозволену межу вартості подарунка який можуть отримувати чиновники в ході офіційних заходівз 434 гривен 50 коп. до 2 172 гривен 50 коп. Окрім цього, проектом пропонується прописати норму, яка визначає, що не рахується неправомірною вигода, отримана внаслідок укладення договору, умови якого є однаковими для усіх споживачів, а також вигода, отримана в якості преміювання за результатами конкурсу/змагання, проведеного згідно із законодавством, або вигода, отримана згідно з угодою дарування від близьких осіб (при цьому, хто може бути віднесений до категорії "близьких осіб", проектом не уточнюється). Більше того, згідно з проектом вигода, отримана чиновником з метою добродійності також не буде яким-небудь правопорушенням. І, нарешті, останнє, проектом закону пропонується не поширювати дію цього закону осіб, які були звільнені від займаних високих державних посад (згідно з вищезгаданим законом, його дія поширюється на осіб, що займали високі пости на протязі ще 2 років після дня звільнення із займаної посади).

До речі, вищезгаданим Законом забороняється фінансування органів державної влади і місцевих органів, у тому числі надання їм матеріальною чи нематеріальній допомозі (вносити так звані добровільні внески), безвідплатне виконання робіт, надання послуг, передача засобів і іншого майна, окрім випадків, прямо передбачених законодавством. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Капкани" для корупціонерів держава вже розставила: результат не змусить себе чекати?! ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини