Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МАФ на своїй присадибній ділянці можна розмістити без особливих складнощів

23 лютого 2010, 09:00
4294
0
Реклама

Держкомпідприємництва роз'яснив деякі питання відносно необхідності зміни цільового призначення земельної ділянки із земель житлової і громадської забудови, суб'єкта підприємницької діяльності, що знаходиться в приватній власності, для розміщення об'єкту торгівлі.

Земельний кодекс дав визначення землям житлової і громадської забудови. До таких відносяться земельні ділянки в межах населених пунктів, які використовуються для розміщення житлової забудови, громадських будівель і споруд, інших об'єктів загального користування. Отже, немає необхідності міняти цільове призначення власного присадибної ділянки за бажання розмістити на нім об'єкт торгівлі (МАФ або інша будівля, необхідна для здійснення торгівлі, або гараж). Тобто у такому разі додаткові документи, що встановлюють право на земельну ділянку, окрім державного акту на право власності на земельну ділянку, не виготовляються.

Проте, як відмітив Держкомзем, "особа, яка розмістила на власній присадибній ділянці об' єкт торгівлі, повинна замовити розробку землевпорядної документації (у відповідній землевпорядній організації) та витягу з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (у місцевому органі земельних ресурсів), на підставі яких буде розраховуватись розмір плати за землю".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини