Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Якщо суд відбувся, але борг не повернений. Позиція Верховного Суду

18 лютого 2010, 17:03
955
0
Реклама

Верховний Суд пояснивна що слід розраховувати кредиторам, якщо судове рішення в їх користь вже прийняте, але борг ще не повернений.

Отже, право, яке захищає суд, повинне існувати на день ухвалення судового рішення. Через відсутність інших підстав припинення зобов'язань, передбачених договором або законом, зобов'язання припиняється його виконанням, проведеним належним чином. Належним виконанням зобов'язання є виконання, прийняте кредитором, в результаті якого припиняються права і обов'язки сторін зобов'язання.

При цьому само по собі прийняття судом рішення про задоволення вимог кредитора, виконання якого не здійснене, не належить до передбаченим законом підставам припинення зобов'язання, не припиняє зобов'язальних правовідносин сторін договору, а тому не звільняє боржника від відповідальності за невиконання ним грошового зобов'язання і не позбавляє кредитора права на отримання боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення грошового зобов'язання, а також 3 % річних від простроченої суми.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини