Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДАІ провела лікнеп для водіїв

18 лютого 2010, 11:44
1329
0
Реклама

Департамент Державтоінспекції МВС продовжує боротися з проблемами, які виникають при неоднозначному застосуванні норм законодавства. Цього разу даішники звернули увагу автолюбителів на наступні моменти.

У разі несплати штрафів за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху власникам транспортних засобів або уповноваженим особам може бути відмовлено в проведенні реєстрації (перереєстрації) таких ТС, проведенні державного технічного огляду, якщо такі особи мають заборгованість по сплаті штрафних санкцій за порушення правил, норм і стандартів у сфері безпеки дорожнього руху, аж до виплати ними вказаній заборгованості.

У свою чергу, у разі фіксації правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозаписи, до адміністративної відповідальності притягуються власники (співвласники) ТС. При цьому в ст. 254 КУоАП передбачена обов'язковість складання уповноваженим посадовцем протоколу про адміністративне правопорушення. Але виключенням з цього правила являються випадки, коли при фіксації адміністративного правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху за допомогою технічних засобів протокол про правопорушення не складається, а постанова у справі про адміністративне правопорушення виноситься без участі особи, що притягається до відповідальності (ч. 6 ст. 258 КУоАП).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини