Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін повернення валютної виручки повернувся "на круги своя" - до 180 календарних днів

16 лютого 2010, 14:40
5978
0
Реклама

Набув чинності Закон 1814 - VI "Про внесення змін до деяких законів України відносно державної підтримки літакобудівної промисловості в Україні"що дуже щедро обдарував усіх суб'єктів ВЭД : ним після тривалих дискусій нарешті повернули "старий" термін повернення валютної виручки - 180 календарних днів.

Закон, по цілком нешкідливій назві якого і не скажеш про такі радикальні зміни, набув чинності 11 лютого 2010 року. Тепер виручка резидентів в іноземній валюті підлягає зарахуванню на валютні рахунки в уповноважених банках в строк не пізніше 180 календарних днів (а не 90як до недавнього часу) з дати митного оформлення продукції, а при експорті робіт (послуг), прав інтелектуальної власності - з моменту підписання акту або іншого документу, що підтверджує виконання робіт, надання послуг, експорт прав інтелектуальної власності. Перевищення зазначеного терміну вимагає спеціального укладення, отримати яке можна в Мінекономіки.

Раніше підприємцям у зв'язку із скороченням терміну повернення валютної виручки довелося значно підкоригувати свої бізнес-процеси, міняти форми співпраці з партнерами, переглядати графіки. Усе це в комплексі призводило до багатьох незручностей. Одним з показових прикладів цьому можна назвати хоч би те, що навіть укладення зовнішньоекономічного контракту до набуття чинності Закону № 1533 - VI (яким, власне, і був введений термін повернення валютної виручки 90 календарних днів замість 180) для підприємця могло означати необхідність забезпечення терміну повернення валютної виручки впродовж 90 днів. І це не дивлячись на те, що в даному випадку Закон зворотної сили не має. Чому так - см "Про наслідки введення "правила 90 днів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини