Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виплачувати посібник з безробіття будуть за новими, суворішими, правилами

13 лютого 2010, 10:47
6651
1
Реклама

Недотримання безробітним рекомендацій співробітника центру зайнятості, зокрема, неповідомлення про перетин державного кордону в період, визначений службою зайнятості для самостійного пошуку роботистане ще однією основою для скорочення терміну виплати посібника з безробіття до 90 календарних днів. Таке нововведення закріпив Минтруда своїм наказом від 23.12.2009 № 469 (що ще не набуло чинності).

Документ, серед іншого, уточнює дату припинення виплати посібника безробітним. Так, відмова від двох пропозицій відповідної роботи або від двох пропозицій про проходження профподготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації по напряму центру зайнятості, включаючи осіб, які уперше шукають роботу і не мають професії/спеціальності, спричиняє за собою автоматичне припинення виплати посібника з дня відмови від другої пропозиції. Виплати також припиняються з дня першої відмови від запропонованої роботи, якщо перед цим безробітний проходив профподготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації по напряму центру зайнятості.

Нагадаємо, діючі на сьогодні мінімальні розміри посібника з безробіття встановлені у розмірі минулого, 2009 року. Як додатково проінформував Фонд загальнообов'язкового державного соцстрахування на випадок безробіття, передбачено два розміри посібника :

а) у розмірі 360 гривен здійснюватимуться виплати тим особам, які :

- не працювали і шукають роботу уперше;

- упродовж 12 календарних місяців перед постановкою на облік у Фонді по безробіттю працювали менше 26 календарних тижнів;

- стали на облік у Фонді після закінчення 6 місяців після звільнення з останнього місця роботи.

б) в розмірі не менше 500 гривен, але не вище за розмір середньої зарплати яка склалася по усіх видах економічної діяльності у відповідній області за минулий місяць, здійснюватимуться виплати тим особам, які впродовж 12 місяців, передуючих початку безробіття, працювали не менше 26 календарних тижнів і сплачували страхові внески.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини