Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Питання оренди і концесії об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення будуть врегульовані

10 лютого 2010, 13:27
758
0
Реклама

Сьогодні Верховна Рада прийняла за основу проект Закону "Про особливості передачі в оренду і концесію об'єктів централізованого водо-, теплопостачання і водовідведення, що знаходяться в комунальній власності".

Дія ухваленого в першому читанні законопроекту поширюється на правовідносини оренди і концесії вказаних об'єктів, що перебувають в комунальній власності, у тому числі об'єктів незавершеного будівництва і законсервованих об'єктів, які можуть бути добудовані. Рішення про передачу об'єктів в оренду або концесію приймається відповідною місцевою радою. Законопроектом встановлюються вимоги до орендарів і концесіонерів. Так, орендарем об'єктів може виступити як юридична, так і фізична особа - підприємець, а концесіонером - тільки юридична особа. При цьому в усіх випадках концесіонер і орендар повинні мати позитивний досвід ведення подібного роду діяльності. Передача об'єктів в оренду і концесію здійснюється на конкурсній основі.

Крім того, законопроектом пропонується введення істотних умов для відповідних договорів додатково до тих, що передбачені Законами "Про концесії"і "Про оренду державного і комунального майна". До них, зокрема, відносяться:

- об'єми і терміни інвестицій, необхідні для модернізації і реконструкції об'єкту;

- умови виконання орендарем, концесіонером зобов'язань за поданням відповідних комунальних послуг;

- умови перегляду тарифів за товари і послуги, що вироблювані/надаються орендарем/концесіонером згідно ліцензії, і інші.

Однією з особливостей передачі вказаних об'єктів в оренду є відсутність у орендаря права на передачу об'єкту в суборенду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини