Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд визначив конкретне місце видачі будівельних дозвільних документів

Реклама

Прийом і видача документів дозвільного характеру у сфері будівництва повинні здійснюватися інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю (далі - інспекціями) у дозвільних центрах по місцю розташування об'єкту будівництва або по місцю виконання відповідних робіт. Такі положення були закріплені змінамивнесеними Кабміном в постанови, регулюючі порядок видачі будівельних дозвільних документів.

Документи на видачу сертифікатів відповідності і видача самих сертифікатів здійснюватиметься інспекціями в дозвільних центрах по місцю розташування закінченого будівництвом об'єкту чи по місцю розташування частки будинку (для самостроев). Прийом документів на отримання дозволу на виконання підготовчих робіт і дозволу на виконання будівельних робіт, а також видача цих дозволів проводитиметься інспекціями в дозвільному центрі по місцю виконання відповідно підготовчих і будівельних робіт.

Власне, необхідність отримання вказаних документів саме в дозвільних центрах була визначена ще в постанові Кабміну від 21.05.2009 № 526яким був затверджений перелік документів, які видаються виключно в дозвільних центрах. Проте яка саме інспекція повинна видавати кожен конкретний дозвільний документ на будівництво, визначено не було, що викликало незручності для підприємців, яких могли посилати від одного дозвільного центру до іншого.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини