Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент хоче приєднатися до Конвенції про захист дітей і співпрацю з питань міждержавного усиновлення

22 грудня 2010, 17:29
688
0
Реклама

Президентом України поданий для розгляду у Верховній Раді законопроект № 0201 про приєднання України до Конвенції про захист дітей і співпрацю з питань міждержавного усиновлення.

Конвенція застосовується у випадках, коли діти, що проживають в одній з країн, що приєдналися до неї, переїхали, переїжджають або повинні переїхати в іншу з країн, що приєдналися до Конвенції, після їх усиновлення в державі, з якої вони виїжджають або з метою усиновлення в державі, куди здійснюється переїзд.

Конвенція містить вимоги до такого міждержавного усиновлення, у тому числі вимоги до процедури усиновлення, положення про визнання і наслідки усиновлення, положення про центральні органи і акредитовані організації, що беруть участь в усиновленні.

Держави-учасники Конвенції через свої держоргани або акредитовані належним чином організації (які можуть мати тільки неприбуткові цілі) зобов'язуються сприяти усиновленню консультаційнозбирати і зберігати інформацію про стан дітей і майбутніх усиновлювачів і обмінюватися такою інформацією, наскільки це необхідно для здійснення усиновлення.

Спеціально визначені для цих цілей центральні органи країн відповідно до Конвенції інформують одному одному про хід усиновлення і про хід облаштування дитини. Передбачені їх повноваження по захисту дитини у випадках невідповідності усиновлення інтересам дитини, аж до його відбирання і повернення в країну походження.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини