Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМУ зобов'язав декларувати ціни на ліки, що закуповуються за держзасоби

9 листопада 2010, 11:35
967
0
Реклама

Уряд прийняв постанова "Питання декларування зміни оптово-відпускних цін на лікарські засоби, що закуповуються за рахунок засобів державного і місцевих бюджетів"яким зобов'язало реалізаторів лікарських засобів з 1 грудня 2010 року декларувати зміни оптово-відпускних цін на ліки вітчизняного і іноземного виробництвазакуповувана закладами охорона здоров'я, фінансованими за рахунок місцевих і державного бюджетів.

Вимога не поширюється на наркотичні, психотропні засоби, прекурсори, медичні гази і лікарські форми, що виготовляються в аптеках по рецептах лікарів (магістральним формулам) і за замовленням лікувально-профілактичних закладів з дозволених до застосування діючих і допоміжних речовин.

Змінювати ціни на ліки можна не частіше за раз в місяць. Для цього представникові власника реєстраційного посвідчення на лікарський засіб потрібно буде подати в Мінохоронздоров'я копію такого посвідчення і декларацію зміни оптово-відпускної цінискладену по затвердженій Мінохоронздоров'я формі.

Мінохоронздоров'я або впродовж 10 робочих днів видає наказ про декларування нової ціни і вносить зміни в реєстр оптово-відпускних цін, або впродовж 7 робочих днів повідомляє про відмову (у разі, якщо документи подані не в повному об'ємі або некоректно оформлені).

Декларуванню підлягає зміну ціни на кожну лікарську форму, дозування і упаковку вітчизняного виробництва - в гривнях (без урахування витрат на вантаження, розвантаження і транспортування), іноземного виробництва - в інвалюті і гривнях оп офіційному курсу на дату подачі декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини