Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я встановило правила маркіровки ліків шрифтом Брайля

19 листопада 2010, 15:04
1906
0
Реклама

Міністерство охорони здоров'я наказом від 25 серпня 2010 роки № 722, які набуде чинності в день офіційної публікаціїствердило Порядок маркіровки лікарських засобів шрифтом Брайля.

Документ поширюється на готові лікарські засоби і медичні імунобіологічні препарати, зареєстровані (перереєстровані) в Україні потім набуття чинності Закону № 2165 - VIне поширюється - на активні речовини (субстанції і фармацевтичні інгредієнти), лікарські засоби у формі "in bulk".

Маркіровка повинна включати: назву лікарського засобу, дозу активної речовини (якщо засіб існує у більш ніж одній дозі і у разі комбінованих лікарських засобів) і лікарську форму (якщо засіб має декілька схожих форм випуску (сироп, еліксир, мазь і так далі) і це важливо при застосуванні).

Маркіровка шрифтом Брайля, згідно з Порядком, наноситься на вторинну (зовнішню) упаковку. Вона не обов'язкова на первинною (внутрішньою, безпосередньо контактуючою з лікарським препаратом) упаковці, а також на зовнішній упаковці засобів, вживаних тільки відповідними фахівцямищо мають медичну освіту, і лікарської рослинної сировини.

Маркіровка має бути виконана на українському і, за бажанням виробника, росіянинові мовах. З метою стандартизації типу букв рекомендовано використовувати шрифт Марбург Медіум. За бажанням шрифт Брайля може наноситися за допомогою прозорого стикера або етикетки, проте обов'язково в процесі виробництва.

Загальноприйняті скорочення допускаються, розміщення маркіровки не регламентується, але "нанесена маркіровка повинна легко читатися".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини