Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про можливість продовження термінів звернення облігацій

29 жовтня 2010, 11:30
1031
0
Реклама

Президент підписав Закон про внесення змін до Закон "Про цінні папери і фондовий ринок" відносно створення умов для забезпечення належного обороту облігацій підприємств і уникнення "технічних" дефолтів по облігаціях.

Законом передбачається введення терміну "термін звернення облігації"який починається з дня, що йде за днем реєстрації ГКЦБФР звіту про результати розміщення облігацій і видачі посвідчення про реєстрацію випуску облігацій, і закінчується вдень, передуванням дню початку погашення таких облігацій згідно з проспектом емісії.

Цікавий доповненням до Закону являється те, що емітентами облігацій забезпечених одиницею житлової нерухомостіможуть бути тільки особи, що володіють правом власності, оренди або постійного користування земельною ділянкою, на якій буде побудована відповідна нерухомість; а також особи, що уклали договір участі у будівництві житла з органами місцевої влади, які мають право власності, оренди або постійного користування земельною ділянкою під будівництво.

Крім того, в Законі з'явилася норма про те, що емітент може продовжити термін звернення облігацій за умови викупу ним усього випуску (серії) облігацій або згоди на продовження термінів усіх власників відповідного випуску (серії). При цьому ціна не може бути меншою номінала цінного паперу.

Термін продовження не повинен перевищувати тривалість періоду, визначеного проспектом емісії. Повторне продовження термінів не допускається.

Процедура продовження термінів обороту і погашення облігацій встановлюється ГКЦБФР.

Дія Закону поширюватиметься і на звернення облігацій підприємств, випуски (серії) яких були зареєстровані до його набуття чинності.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини