Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Президент підписав Закон про узгодження норм, регулюючих угоди про розділ продукції

22 жовтня 2010, 15:56
923
0
Реклама

Президент підписав Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно застосування угод про розділ продукції".

Законодавство відносно угод про розділ продукції регулює сферу пошуку, розвідки і видобутку корисних копалин в межах території України, її континентального шельфу і виняткової (морський) економічної зони і спрямовано на створення сприятливих інвестиційних умов.

Підписаний Закон спрямований на узгодження норм законодавствадіючого в цій сфері, зокрема Закону "Про угоди про розділ продукції", Кодексу України про надра, Митного кодексу і ряду інших.

Наприклад, Кодекс про надра доповнений нормою про те, що недропользователями на умовах угод про розділ продукції можуть бути громадяни, іноземці, особи без громадянства, юрособи України і інших держав, об'єднання юрособ, створених в Україні і за її межами (інвестори).

Також передбачено, що порядок проведення і умови конкурсу на укладення угод про розділ продукції визначається Законом "Про угоди про розділ продукції". Спеціальний дозвіл на недропользование на умовах угоди про розділ продукції повинен містити усі види користування і інші дані, передбачені цією угодою. Права на користування надрами можуть передаватися третім особам одночасно з передачею прав і обов'язків за угодою з обов'язковим переоформленням спеціального дозволу на користування надрами.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини