Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ЄС не проти українських квот на експорт зерна, але вимагає прозорості

21 жовтня 2010, 17:14
665
0
Реклама

Єврокомісія закликає Україну забезпечити прозорість на ринку зернових. Про це повідомив представник Єврокомісії Джон Клэнсикоментуючи введене Україною квотування на експорт зернових.

"Цей захід - суверенне рішення, проте, як член СОТ Україна повинна попереджати про такі заходи і обгрунтовувати їх, а ми потім уважно проаналізуємо і перевіримо їх на відповідність міжнародним правилам торгівлі" - сказав представник Єврокомісії.

"ЄС просить Україну забезпечити прозорість і передбачуваність на ринку зернових на користь як споживачів, так і економічних операторів. ЄС офіційно проінформував українську владу про це в серпні"- сказав Д. Клэнси.

Він також відмітив, що служби Єврокомісії ще оцінять деталі прийнятих заходів. Представник Єврокомісії також висловив думку про те, що такі рішення української влади впливають на двосторонні переговори про створення зони вільної торгівлі.

Згідно постанові Кабміну № 938 до 31 грудня 2010 року в Україні вводяться квоти на пшеницю в об'ємі 0,5 млн. тонн, кукурудзу - 2 млн. тонн, ячменю - 0,2 млн. тонн, а також на гречку і жито - по 1 тис. тонн.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини