Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагрополитики уявило проект про держнагляд в АПК

11 жовтня 2010, 14:10
869
0
Реклама

Міністерство аграрної політики на своєму офіційному сайті розмістило проект Закону "Про державний нагляд (контролі) в агропромисловому комплексі".

Проект складається всього з 7 статей. Згідно ст. 2 держнагляд в АПК повинен здійснюватися за якістю сільгосппродукції, у тому числі зерна і продуктів його переробки, а також в насінництві і питомничестве (окрім квітково-декоративного і лісового), у сфері захисту і карантину рослин, охорони прав на сорти рослин; за якістю виноробної продукції; за біологічною і генетичною безпекою сільгоспрослин і тваринних на підприємствах АПК; у сфері охорони родючості грунтів, у сфері племінної справи в тваринництві. Сюди ж увійде і технагляд в АПК.

Організація і здійснення нагляду покладені на державних інспекторів в АПК. Їх рішення обов'язкові до виконання. Головний державний інспектор в агропромисловому комплексі і його заступники мають право зупинки виробництва (виготовлення) або реалізації продукції (виконання робіт, послуг) шляхом прийняття мотивованого письмового рішення.

Нагляд і контроль реалізуються шляхом проведення перевірок. При цьому сам порядок проведення, підстави, етапи, процесуальне закріплення і так далі не передбачені.

Окрім власне Закону про держнагляд в АПК, законопроект містить також і пропозиції про поправки в інші закони. Ними, зокрема посилюється адмінвідповідальність за невиконання фітосанітарних заходів і вводиться адмінвідповідальність за порушення законодавства у сфері якості зерна (продуктів його переробки) і за невиконання законних вимог посадовців органу по нагляду в АПК.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини