Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Указом Президента воїни ОУН-УПА визнані учасниками боротьби за незалежність

29 січня 2010, 15:17
392
0
Реклама

Президент України Віктор Ющенко видав Указ, яким визнав учасниками боротьби за незалежність України в XX столітті осіб, що брали участь в політичній, партизанській, підпільній, озброєній боротьбі у складі формувань Української Центральної Ради, Української Народної Республіки, Западно-украинской Народної Республіки, Української Держави (Гетьманата), Української військової організації, Організації народної оборони "Карпатська Січ", Організації українських націоналістів, Української повстанської армії, Української головної визвольної поради і іншого військового формування, партії, організація і рух, який ставить мета державний незалежність Україна.

Відповідний Указ був обнародуваний сьогодні на офіційному сайті Президента. Цим документом глава держави покладає на КМУ, СБУ і Національну академію наук України обов'язок розробити і внести в установленому порядку на розгляд ВР проект закону про правовий статус учасників боротьби за незалежність України в XX століттіа Міністерству освіти - розробити методичні і інші матеріали для учбових закладів, присвячені боротьбі за незалежність.

Отримали завдання і місцеві органи влади. Президент доручив місцевим державним адміністраціям вжити заходи, щоб гідно ушанувати пам'ять учасників боротьби за незалежність, активізувати патріотичне виховання молоді і просвітницької роботи, давати найменування вулицям населених пунктів, площам, бульварам, паркам, скверам, учбовим закладам і установам культури на честь учасників боротьби за незалежність і подій, які пов'язані з визвольним рухом XX століття.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини