Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ вказала розмір податкової соціальної пільги в 2010 році

Реклама

Як випливає з роз'яснення ДПАУ, розмір соціальної податкової пільги в 2010 році складає 434,5 гривень. Граничний розмір заробітної плати і інших прирівняних до неї виплат, компенсацій і відшкодування, який надає право на застосування податкової соціальної пільги, - 1220 гривен.

Такий розмір податкової соціальної пільги і доходу, до якого вона застосовується, розраховані згідно з розміром прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, встановлених Законом № 1656 - VI "Про встановлення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати" (869 гривен). Застосування саме Закону № 1656 - VI ДПАУ пояснює тим, що пунктом 2 ст. 3 Закони № 1656 - VI уряду і бюджетному комітету ВР доручено при підготовці і доопрацюванні проекту закону про Державний бюджет України на 2010 рік враховувати розміри прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати, передбачені Законом 1656, - VI.

Згідно п. 6.1.1 Закону "Про податок з прибутків фізичних осіб"розмір податкової пільги, на суму якої платник податків може зменшити суму загального місячного оподатковуваного доходу, складає 50 % від розміру мінімальної заробітної плативстановленою на 1 січня податкового року. При цьому згідно п. 6.5.1 Закону "Про податок з прибутків фізичних осіб" застосовується така пільга до доходу, нарахованого впродовж податкового місяця як зарплата або прирівняні до неї виплати, тільки якщо його розмір не перевищує суми прожиткового мінімуму для працездатної особи, встановленої на 1 січня податкового року, помноженою на 1,4 і закругленою до десятків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини