Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госфинуслуг запрошує громадськість "чистити" її ряди

26 січня 2010, 15:40
263
0
Реклама

Госфинуслуг повідомляє про відкриту нею і нині чинній гарячій лінії для інформування про факти корупції і здирства з боку працівників Комісії.

Звернутися з подібними заявами громадяни зможуть у будь-який з робочих днів :

- понеділок - четвер з 9:00 до 18:00;

- п'ятниця з 9:00 до 16:45.

Телефон гарячої лінії - (044) 235-51-06.

Наміри Госфинуслуг викрити у своїх рядах корупціонерів і хабарників, звичайно, заслуговують похвали. До того ж Карно-процесуальний і Карний кодекси вже давно припасли на цей випадок ряд відповідних норм. Так, звернутися із заявою про факт здирства (яке кваліфікується по ч. 2 ст. 189 УК і карається позбавленням волі строком від 3 до 7 років) можна безпосередньо в правоохоронні органи, написавши відповідну заяву в порядку ст. 94 КПК.

Заява може бути як усною, так і письмовою. У другому випадку КПК вимагає, щоб письмова заява була підписана особою, від імені якої воно подається, тобто щоб не було анонімним. Такі вимоги до форми письмових заяв обумовлені передусім наявністю карної відповідальності за свідомо неправдиве повідомлення про вчинений злочин (ст. 383 УК). Словом, заявник вільний вибирати: чи звертатися безпосередньо в правоохоронні структури або ж все-таки дати шанс Госфинуслуг самостійно розібратися зі своїми "паршивими вівцями".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини