Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадськість нарешті зможе вплинути на якість комунальних послуг

26 січня 2010, 12:54
1320
0
Реклама

Минжилкоммунхоз ствердив Положеннящо дозволяє органам самоорганізації населення приймати участь в управлінні у сфері ЖКГ через громадського інспектора.

Громадський інспектор - представник громадськості, особа, що виконує роботу на громадських засадах по рекомендаціях громадської організації, ОСМД, житлово-будівельного кооперативу, молодіжного житлового комплексу і т. д. У його функції входитиме: участь в проведенні Госжилкоминспекцией і її органами заходів по припиненню порушень вимог законодавства, нормативів, порядків і правил у сфері ЖКГ; надання інформації про такі порушення Міністерству, Госжилкоминспекции, її органам для подальшого реагування; участь в громадських слуханнях у сфері ЖКГ і т. д. Незважаючи на те що інспектор не зараховується в штат Госжилкоминспекции, він може бути позбавлений повноважень начальником цього органу.

Якість ЖК-послуг, що надаються населенню, давно залишає бажати кращого, так що громадський контроль в цій сфері потрібний. Проте підконтрольність інспектора не організації, що висунула його на цю посаду, а держоргану ставить під сумнів його ефективність. Право держорганів залучати до своєї роботи громадських представників закріплене в ст. 9 Закону "Про житлово-комунальні послуги".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини