Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада має намір змінити порядок числення страхового стажу

20 січня 2010, 17:09
1841
0
Реклама

Парламент прийняв в першому читанні проект закону про внесення змін до Закон "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" № 1058 - IV, який названий Минтруда "вкрай необхідним та важливим для пенсіонерів".

Передбачувані зміни торкаються числення страхового стажу. Так, в цей стаж планується включити увесь період отримання допомоги по вагітності і пологам. І навпроти, виключається з періоду, за який беруться дані по зарплаті (доходу) для нарахування пенсії, час отримання зменшеного розміру доходу: термінова військова служба у Збройних Силах України, СБУ, інших створених відповідно до законів України військових формуваннях і органах МВС; догляд за дитиною до досягнення ним трирічного віку, за дитиною-інвалідом, інвалідом I групи або престарілим.

Проектом врегулюються і питання перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам. Таким чином, для одержуючих посібник увеличится коефіцієнт страхового стажу і, як наслідок, розмір пенсії, що призначається, за віком (ст. 27 Закону № 1058 - IV). А період отримання зменшеного розміру доходущо розділяє на частини 60 календарних місяців, за які, узяті підряд (згідно ст. 40 Закону № 1058 - IV)могла б враховуватися заробітна плата для нарахування пенсії, з ухваленням закону не буде вважатися таким. Останнє також дозволить призначати вищі пенсії.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини