Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримувати ліцензію на перевезення можуть зобов'язати ширший круг автоперевізників

19 січня 2010, 15:18
650
0
Реклама

Кабмін пропонує розширити поняття внутрішніх перевезень пасажирів і вантажів і конкретизувати: чи підпадають автоперевізники, що здійснюють перевезення в межах одного населеного пункту, під дію Закону "Про автомобільний транспорт" відносно ліцензування. Відповідний проект Закону був зареєстрований у ВР під номером 5530.

Кабмін пропонує внести зміни до Закону "Про автомобільний транспорт", конкретизувавши в нім поняття "Внутрішніх перевезень". Згідно з документом, внутрішніми вважаються перевезення пасажирів і вантажів територією України (згідно діючої редакції, "між населеними пунктами, розташованими на території однієї держави"). Визначивши це поняття Кабмін, також пропонує конкретизувати в Законі норму, що зобов'язує автоперевізників отримувати ліцензію при перевезенні пасажирів і вантажів між населеними пунктами оскільки вони є внутрішніми перевезеннями, а згідно із Законом внутрішні перевезення підлягають ліцензуванню.

Між тим Минтранссвязи запропонувало затвердити для автоперевізників нову форму ліцензійної картки. Нововведення для автоперевізників буде багате тим, що ліцензійну картку вони повинні будуть отримувати на кожен транспортний засібзадіяне в перевезенні пасажирів або вантажу. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Автоперевізників зобов'яжуть отримувати ліцензійні картки на кожен автотранспортний засіб".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини