Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст підтримав Пасенюка у боротьбі за крісло голови ВАСУ

15 січня 2010, 17:08
322
0
Реклама

Мінюст офіційно заявив про свою підтримці Пасенюка у протистоянні, що розгорнулося за головування у ВАСУ, заявивши, що Олександр Михайлович повинен виконувати свої обов'язки до призначення нового голови в порядку і органом, передбаченим законодавством.

Як свідчить заява, позиція Міністерства залишається незмінною навіть всупереч Рішенню КСУ від 16.05.2007 № 1-рп/2007оскільки на законодавчому рівні питання перебування на посаді голови ВАСУ після закінчення терміну повноважень і до призначення наступного не врегульований. "Міністерство юстиції наголошує, що законом не передбачено здійснення органами суддівського самоврядування чи будь-яким іншим органом державної влади повноважень щодо призначення суддів на адміністративні посади у судах, що безпосередньо випливає з Рішення Конституційного Суду України від 22.12.2009 № 34-рп/2009".

У Міністерстві вважають, що у зв'язку з неврегульованістю питання в Законі "Про судоустрій України" про призначення суддів на админдолжности необхідно керуватися конституційними принципами, зокрема принципом безперервності влади.

Суперечка навколо посади голови ВАСУ виникла у зв'язку з припиненням п'ятирічного терміну повноважень Олександра Пасенюка і спробою заступника глави ВАСУ Миколи Сироша зайняти пост і. о. голови. Оскільки порядок звільнення з посади голови ВАСУ законодавчо неврегульований, Конференція суддів адміністративних судів України 24 грудня 2009 року прийняла рішення про покладання на Пасенюка обов'язків голови суду до врегулювання цього питання в законодавчому порядку, як це передбачено Рішенням Конституційного суду України від 22.12.2009 № 34-рп/2009.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини