Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд може зобов'язати страхувати продукцію, що реалізовується на ринках

15 січня 2010, 12:29
368
0
Реклама

Держкомпідприємництва (далі - Комітет) пропонує зобов'язати суб'єктів підприємництва, що здійснюють торгівлю на ринках, укласти договори страхування на продукцію, яку вони реалізують. Ця ініціатива прозвучала в проекті урядової постанови "Про здійснення перевірок на ринках України"обнародуваному на офіційному сайті Комітету.

Згідно з проектом органи пожежного нагляду, СЭС, органи ветмедицины, внутрішніх справ і контролюючі органи Минагрополитики можуть приходити з відповідними перевірками тільки до адміністрації ринків. Самих підприємців, що здійснюють торгівлю на ринках, згідно з документом, уповноважені перевіряти тільки органи податкової служби, фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування по тимчасовій втраті працездатності, фонду соцстрахування від нещасних випадків на виробництві і профзахворювань і ПФУ. При цьому органи, уповноважені перевіряти підприємців, зможуть проводити перевірку тільки, так би мовити, "на своїй території". Для цього вони повинні направити підприємцям письмові повідомлення (напрями, як вказано в проекті) по місцю проживання фізособи-підприємця. Окрім цього, проектом документу запропоновано рекомендувати підприємцям застрахувати свою продукціюуклавши відповідно договори страхування продукції, що реалізовується ними на ринку.

До речі, раніше Кабмін прийняв Положення про основні вимоги до організації діяльності продовольчих, непродовольчих і змішаних ринківщо закріплює деякі права підприємців, що торгують на ринках. Зокрема, суб'єктів господарської діяльності - власників ринків зобов'язали робити висновок з підприємцями, що сплатили ринковий збір більш ніж за 30 днівдоговір оренди торгового місця, вести реєстр укладених договорів оренди і суборенди торгових місць. Цим же Положенням, що набуло чинності 21 серпня 2009 року, заборонено збільшувати орендну плату у зв'язку із здачею торгового місця в суборенду.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини