Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстр податкових накладних можуть створити в обхід рішення КСУ

14 січня 2010, 12:43
2395
0
Реклама

Незважаючи на те що Президент України припинив дія розпорядження Кабміну № 1178-р "Питання Загального реєстру податкових накладних"що зобов'язує платників податків з 1 листопада 2009 року реєструвати в Загальному реєстрі податкові накладні на суму понад 1 млн гривенКабмін все ж може повернути цей обов'язок в правове поле. Підставою для такого затвердження служить законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на ліквідацію схем ухилення від оподаткування", обнародуваний на офіційному сайті Ради підприємців при Кабміні.

Зокрема, законопроектом пропонується внести зміни Закон "Про податок на додану вартість"прописавши в нім новий механізм реєстрації податкових накладних. Згідно з документом, платник податків зобов'язується разом з подачею податкової декларації надавати в ДПАУ копію записів у реєстрах виданих і отриманих податкових накладних. У разі введення механізму реєстрації можна навіть не думати про те, що підприємство-продавець зможе виписати незареєстрований документ. Така дія блокуватиме можливість передачі документу покупцеві. Згідно з документом право видачі накладної буде обмежено, зокрема, за умови, якщо підприємство не розрахувалося з бюджетом, що дозволить податківцям обмежити підприємство в праві на формування податкового кредиту і отримання відшкодування ПДВ.

До слова кажучи, вищезгаданий законопроект - не єдиний для уряду шанс закріпити на законодавчому рівні обов'язок реєструвати податкові накладні. Так, наприклад, днями народний депутат від фракції БЮТ Сергій Власенко законопроектом № 5513 запропонував ввести поетапну реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі. На думку парламентаря, з 1 січня 2010 року реєстрації повинні підлягати усі податкові накладні на суму більше 1 млн гривен, з 1 квітня 2010 року - на суму 500 тис. гривен, а з 1 червня - на суму більше 100 тис. гривен. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Обов'язок реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі можуть закріпити на рівні закону".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини