Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов'язок реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі можуть закріпити на рівні закону

13 січня 2010, 16:47
3024
0
Реклама

Встановити конкретні методи визначення "звичайної ціни" і ввести поетапну реєстрацію податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних пропонує народний депутат Сергій Власенко (фракція БЮТ). Свої ініціативи парламентар виклав в проекті закону, зареєстрованому у ВР під номером 5513.

Серед іншого документом пропонується закріпити конкретні методи визначення "звичайної ціни"вживаною в міжнародній практиці (порівняльної неконтрольованої ціни (аналогів продажу), ціни перепродажу, "витрати плюс" і балансовій вартості) і прописати процедуру визначення податкових зобов'язань у разі її застосування. Окрім цього, проектом документу пропонується введення поетапної реєстрації податкових накладних підприємцями. Так, наприклад, з 1 січня 2010 року реєстрації повинні підлягати усі податкові накладні на суму більше 1 млн гривен, з 1 квітня 2010 року - на суму 500 тис. гривен, а з 1 червня - на суму більше 100 тис. гривен. В той же час на законодавчому рівні народний депутат пропонує закріпити і обов'язок платників податків нараховувати і сплачувати податок на прибуток за звітний період 11 місяців календарного року.

До речі, законопроект частково містить деякі положення з урядового розпорядження № 1178-р дія якого була припинена Указом Президента № 872/2009 від 29.10.2009. Зокрема, розпорядженням КМУ був введений обов'язок для платників податків з 1 листопада 2009 року реєструвати в Загальному реєстрі податкові накладні на суму понад 1 млн гривен. Детальніше про це - в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Введення загального реєстру податкових накладних під великим знаком питання. Президент підписав потрібний Указ".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини