Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чиновників зобов'язали здавати подарунки, отримані на офіційних заходах

13 січня 2010, 13:30
462
0
Реклама

З початку поточного року чиновники більше не зможуть забирати у власність подарунки, отримані ними на офіційних заходах. Причиною тому служить прийняте в грудні 2009 року постанова Кабміну "Про затвердження Порядку передачі подарунків, отриманих під час проведення офіційних заходів".

Зокрема, документом встановлений обов'язок чиновників передавати в держорганиу яких вони перебувають на службі або які представляють, подарунки, отримані ними в ході офіційних заходів. Такі подарунки чиновники зобов'язані передати у вищезгадані органи впродовж 3 днів з моменту їх отримання або в триденний термін після прибуття з відрядження, в ході якого вони їх отримали.

Раніше процедура передачі офіційних подарунків в держоргани, так само як і обов'язок їх передавати, не регламентувалася жодним з нормативних документів. До речі, 1 січня поточного року повинні були набути чинності правові акти, що зобов'язує чиновників декларувати не лише свої прибутки, але і витрати, проте момент їх набуття чинності перенесений на 1 квітня.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини