Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розмір пенсійного збору при купівлі-продажі безготівкової інвалюти підвищився

Реклама

Як випливає з роз'яснення Пенсійного фонду, розмір збору на загальнообов'язкове пенсійне страхування при здійсненні операцій по купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти за гривні з 1 січня 2010 року складає 0,5 % від суми операціїа не 0,2 %, як було в 2009 році.

Це пов'язано з тим, що саме така ставка визначена п. 6 ст. 4 Закони "Про збір на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Понижена ж до 0,2 % ставу пенсійного збору була передбачена тільки Законом "Про Державний бюджет на 2009 рік"який має обмежену дію в часі. Оскільки бюджет 2010 року на сьогодні не прийнятий, то, на думку Пенсійного фонду, повинні діяти норми базового Законуа тому розмір пенсійного збору з вказаних операцій в 2010 році складає 0,5 %.

Згідно п. 4 постанови КМУ від 03.11.1998 № 1740 роз'яснення, що стосуються пенсійного збору при здійсненні операцій по купівлі-продажу безготівкової іноземної валюти, повинні надаватися Пенсійним фондом спільно з НБУ. Проект відповідного спільного листа ПФУ вже відправив до Нацбанку, але той доки обмежився інформаційним повідомленням для банків, ПФУ, що повідомляє про розглянутий лист.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини